SÅDAN GØR DU MED DRIKKEPENGE

Hvorfor give drikkepenge?

Det engelske ord for drikkepenge er ”tip”, som står for ”To Improve Promptness” og det er det vigtigste aspekt af drikkepengekulturen. Du betaler helt enkelt i forvejen for at garantere en bedre service. Dette er f.eks. meget udbredt i U.S.A.

Gode råd 

At give for lidt drikkepenge er oftest opfattet som værre end ikke at give drikkepenge overhovedet. Undgå derfor fristelsen i at tømme lommerne for småmønter eller byttepengene. Det nemmeste er at gå ud fra en procentsats af dit totalkøb, når du vælger hvor mange drikkepenge der skal gives. Sørg altid for at have lidt kontanter på dig. Her er nogle tommelfingerregler som er gode at have i baghovedet:

Taxaturen

Er du i England, Canada eller U.S.A. kan du tilføje 10-15% i drikkepenge for taxaturen. I mange andre lande er det nok bare at ”runde op”. Tager du derimod taxaen i Singapore, Vietnam, Sydkorea eller Japan behøver du som hovedregel bare at betale det der står på taxameteret.

På restauranten

I restaurantbranchen lever mange fortsat af drikkepengene i udlandet. 10% oveni regningen er en god tommelfingerregel og lever op til forventningerne. I U.S.A kan personalet blive rigtig sure hvis man giver for lidt drikkepenge, 15-20% er oftest reglen derovre. Men i Kina anses det som mærkeligt at give drikkepenge.

På hotellet

Hvad er rimeligt at give? En euro eller en dollar per bagage som bæres op til værelset er passende i de fleste lande. Room service eller room cleaning skal ikke glemmes. Tænk en euro eller en dollar per overnatning, så sikrer du dig en god service under hele opholdet.

Hold op med at lede i lommerne efter mønter som ikke findes, når det er på tide at give drikkepenge. Veksl inden din rejse, så er du klar når du kommer frem.