[No translation for /masterTop/popupintrotext, da]

[No translation for /masterTop/popupgotomobile, da]

[No translation for /masterTop/popupcontinuetowww, da]

Advarsel!

For at du skal kunne anvende alle funktioner på vores hjemmeside, og ikke udsætte din computer for sikkerhedsbrister, anbefaler vi at du opdaterer til en nyere webbrowser.

Mere information

  1. Udskriv
  2. Tekststørrelse

Indkøbsliste

(- valuta) Sum: - ---
Bestil 
Jeg køber Kurs Jeg betaler

Beløb: - ---

Nye danske sedler

10-05-2010

I august sidste år kom den første seddel i den nye serie: 50 kroner sedlen med motiv af Sallingsundbroen og Skarpsalling-karret. Nu er næste seddel på gaden, og vi skal vænne os til en ny 100 kroner seddel.

På den nye seddel er motivet Den Gamle Lillebæltsbro, der blev indviet i 1935 og forbinder Jylland og Fyn ved henholdsvis Erritsø og Middelfart. På bagsiden af sedlen ses Hindsgavl-dolken, der blev fundet på Fænø i Lillebælt omkring 1867.
Den næste nye seddel, der kommer i omløb, bliver 200 kroner sedlen. Den rammer danskerne i oktober 2010 og har Knippelsbro og bæltepladen fra Langstrup som motiv.
De nye sedler har flere og mere avancerede sikkerhedsdetaljer end tidligere sedler. En af de nyeste tilkomne er vinduestråden, der illusterer bevægelige bølger, der bevæger sig, når sedlen vippes fra side til side. Ellers er sedlen forsynet med det karakteristiske vandmærke, et hologram, sikkerhedstråd, fluorescerende farve, der lyser i ultraviolet lys, og kobbertryk, så du kan mærke bogstaverne på sedlen, hvilket er til hjælp for svagtseende personer.


Kontaktinfo
Vedr. reklamationer
Kontaktinfo
Besøg os